31 mei 2017

Voorkomen en oplossen juridische conflicten

“The problem with the future is that more things can happen than will happen”Plato

Juridische zaken heeft iemand weleens omschreven als de afdeling business preventie. Wij helpen dit gevoel voorkomen en zelfs omdraaien door nauwe samenwerking met en proactieve advisering van de organisatie.

De juridische kaders zorgen ervoor dat contractspartijen zelf met complexe vraagstukken kunnen omgaan en zich ook handelingsvrij voelen om echt te doen wat nodig. Niet vrijblijvend, maar vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Want daar zit ook juridisch de sleutel.

Het grote verschil is dat we precies andersom denken: de benadering begint steeds weer bij de bedoeling. Van daaruit bepalen we wat er in het onvoorspelbare hier en nu nodig is, om pas tot slot te beredeneren wat er dan juridisch moet worden ingericht. Die juridische wereld blijft erg belangrijk, maar is niet dominant sturend maar ondersteunend. De sturing ligt bij de medewerkers. Op deze wijze hebben medewerkers de middelen om snel te kunnen handelen en worden tegelijkertijd onnodige risico’s en advocaatkosten voorkomen.

Wij helpen u graag met het omdraaien van uw juridische werkelijkheid. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek.